söndag 5 april 2009

Varm italiensk potatissallad

Helt enkelt vansinnigt gott! Gott bara som vegetariskt. Gott till tex rostbiff, grillat kött eller lamm. Medelbetyg 5 av 5 (från två vuxna).

Varm italiensk potatissallad

3-4 port

1 kg potatis (fast sort)
100 g chèvre
100 g soltorkade tomater i olja
100 g ruccolasallad (eller färsk basilika)
50 g pinjekärnor
½ dl olja från tomaterna (eller annan olja)
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Skala potatisen och skär den i 2 cm stora tärningar. Koka mjuk i lättsaltat vatten. Häll av vattnet. Rosta pinjenötterna i torr stekpanna. Skär tomater i bitar. Blanda varm potatis, tomater, ruccola, olja, salt och peppar. Smula ned osten. Strö över pinjekärnorna. Receptet kommer från en vän.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar