Egentligen åt vi pasta igår. Egentligen skulle det bli soppa och hembakt bröd idag, men dagen tog liksom slut. Orken tog också slut. Den här pastan är oväntat ätlig, tom för en sådan som jag som tycker att tonfisk luktar kattmat. Av barnen är det bara sexåringen som äter oliver, så vi brukar ha dem i en skål vid sidan av. Åttaåringen petar bort all ruccola. Trettonåringen skulle nog helst peta bort allt "pastan är nästan ätbar, men resten...". Medelbetyg 3,4 av 5.
Fettucine med tonfisk
4 port
1 burk tonfisk
3 soltorkade tomater, fint strimlade ( vi anv marinerade)
1 vitlöksklyfta
15 svarta oliver
svartpeppar
saften från ½ citron
citronskal, rivet el finstrimlat
1 näve ruccolasallad
500 g fettucinepasta
Lägg tonfisken i en skål tillsammans med tomaterna. Pressa över vitlöken. Lägg i oliver och rejält med grovmald svartpeppar. Tvätta en citron noga och riv lite av det gula skalet. Lägg citronskalet i skålen tillsammans med rucolan. Pressa i citronsaften. Blanda försiktigt så att det inte blir en geggig röra. Koka pastan och blanda sedan varm pasta med tonfiskblandning. Serveras med extra citronklyftor.
Recept från "Blodsockerblues i köket". Enl Fredrik Paulun har rätten ett GI värde på ca 60.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar