måndag 6 april 2009

Citronpaj

När det är soppa till middag så får man efterrätt. Citronpajen är lätt att baka. Undvik bara att grädda den för länge!

Citronpaj

Deg
2½ dl vetemjöl
1½ dl socker
1 tsk vaniljsocker
125 g smör

Blanda mjöl, socker och vaniljsocker. Smula i smöret och blanda ihop till en smulig deg. Tryck ut degen i en liten långpanna. Dubbla receptet om du vill baka i ugnsstor långpanna. Grädda mitt i ugn 200 grader, 10-15 min.

Citronkräm
3 ägg
2 dl socker
½ dl vetemjöl
rivet skal av en citron
3/4 dl pressad citron
(florsocker)

Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt mjöl och citron. Häll krämen över den förgräddade pajbottnen. Grädda i ca 6-9 min. Krämen ska fortfarande vara ganska lös. Låt pajen svalna. Pudra florsocker över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar