tisdag 21 april 2009

Marmorerade brownies med hallon

Farligt goda brownies! Kakan stannar en hel del när den svalnat, så man kan chansa lite och låta den vara ganska kladdig. Jag brukar göra ett hallonfritt hörn till åttaåringen, för han gillar inte bär. Värsta höga medelbetyget; 4,8 av 5.

Marmorerade brownies med hallon

ca 15 rutor

300 g mörk choklad (minst 50% kakaohalt)
200 g smör
2 dl socker
4 ägg
3 1/2 dl vetemjöl
1 tsk vaniljsocker

cream cheese-smet:
200 g cream cheese
1/2 dl socker
1 ägg
1 msk vetemjöl
ca 2-3 dl hallon (frysta funkar fint, behöver inte tinas innan)

Smöra och mjöla en ugnsform, ca 20x30 cm (eller täck med bakplåtspapper och vik till en aning i hörnen). Smält choklad och smör i en skål över vattenbad (eller försiktigt i teflonkastrull). Vispa socker och ägg pösigt. Rör ner chokladsmeten och tillsätt mjöl och vaniljsocker. Blanda till en slät smet och häll den i formen.

Vispa i en separat skål i hop alla ingredienserna till cream cheese-smeten. Häll den över chokladsmeten i formen. Dra med en kniv några tag i smeten så de blandas lätt. Tryck ner hallonen försiktigt.

Grädda ca 20 min, 175 grader, och låt kakan svalna. Låt den svalna och skär den sedan i rutor. Recept från "Två systrars söta", en mycket trevlig men farlig kokbok.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar