måndag 27 april 2009

Amerikansk rostbiffsallad

Lördagen tillbringades på ett äventyrsbad i en grannstad, enligt födelsedagsbarnets önskemål. Det önskemålet gjorde honom mycket MYCKET populär hos småbröderna. Hemkomsten blev mycket senare än väntat så snabbare mat panikinköptes. Barnen fick Mamma Scan köttbullar och pasta. Vi vuxna fick rostbiff och potatissallad. Rostbiffen var extremt tråkig och mesigt kryddad, så det blev väldigt mycket över.

Till söndagsmiddag blev det amerikansk rostbiffsallad. En lättlagad och väldigt god sallad! Tråkig rostbiff blir mycket bättre med marinad. Medelbetyg 5 av 5 (från två vuxna, för barnen åt annan mat).

Amerikansk rostbiffsallad

4 port påstår állTomat, men jag håller inte med, max 2-3 pers som middag

400 g stekt rostbiff (be ev om tjockare skivor)

Rostbiffsmarinad:
2 dragonstjälkar (eller torkad dragon i lämplig mängd)
2 st stjälkar mynta
1,5 msk rödvinsvinäger
0,5 msk kalvfond, + 1 msk vatten
2 msk olivolja
1 krm svart peppar

Rostade grönsaker:
2 st majskolvar
1 st röd paprika
1 st rödlök
1 st vitlöksklyfta
1 tsk salt
1 tsk strösocker
1 msk olivolja
125 g rucolasallad, tråg (eller helt enkelt en påse blandsallad istf rucola & rosésallad)
1 st rosésallad, huvud
0,5 st rödlök

Koka majsen, färsk 15 min, fryst tinas. Hacka dragon och mynta och rör ihop rostbiffsmarinaden. Skiva köttet och skär det i breda strimlor och blanda det med marinaden. Värm ugnen till 250°. Skär majskolvarna i skivor, strimla paprikan och skär rödlöken i tunna båtar som håller ihop nertill och vänd detta i en skål där du blandat pressad vitlök, salt, socker och olja. Lägg grönsakerna i långpannan och rosta dem 15 min. Skölj och torka rucolasalladen, klyv och skär ut stocken ur rosésalladen och dela den i bitar. Blanda salladen med de rostade grönsakerna och det marinerade köttet och lägg upp på ett stort fat. Strö strimlad rödlök över. Recept från Allt om Mat. OBS! att 1 msk vatten saknas i deras marinad!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar