Matsedeln utgår ungefär från den här listan. Ofta är även sopporna vegetariska. Helst vill jag ha bönor eller linser i maten ett par dagar i veckan. Maträtterna ska helst inte vara allt för lika. Inte gryträtter flera dagar i rad. Försök att variera mellan ris, potatis, pasta, bulgur och couscous som tillbehör. Försök att få med grönsaker i olika färger, för att få med olika vitaminer. Våra barn är inte så bra på att äta grönsaker till maten, så jag lagar gärna mat med grönsaker i istället.
- Minst två dagar vegetariskt. Bönor, kikärter eller linser minst en av de dagarna.
- En dag med soppa. På sommaren byts soppan ut mot sallad. När det är soppa till middag så brukar det bli efterrätt.
- En dag pasta.
- En dag kött.
- En dag fisk (fast där har vi fuskat ett tag...)
- En dag kyckling, lamm, färsk fisk, parmaskinka eller liknande. Lite dyrare mat helt enkelt.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar