Ugnspannkaka är egentligen himla smidigt! Det tar rätt lång tid att steka tunna pannkakor till sex personer...
Ugnspannkaka
6 port
2½ dl dinkelmjöl
2½ dl vetemjöl
1 liter mjölk
6 ägg
1 tsk salt
smör
Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken. Späd med resten av mjölken. Blanda i ägg och salt. Lägg en rejäl klick smör i långpannan och ställ in den i ugnen så att smöret smälter. Vicka långpannan så att även kanterna blir smorda. Häll i smeten. Gräddas på 225 grader i ca 30 min.
Om man vill ha blåbärspannkaka häller man blåbär i långpannan, häller över smeten och strör lite socker överst.
Mmmm....Gott...Älskar blåbär och älskar pannkaka, say no more! ;-)
SvaraRaderaBlåbär är ju riktigt nyttiga! Funderar på att testa mormors blåbärsstrutar nästa gång vi shoppar glass. Ska snart ordna med receptet till en helt grym cheesecake med blåbär!
SvaraRadera