onsdag 20 maj 2009

Ugnspannkaka, ibland med blåbär

Ugnspannkaka är egentligen himla smidigt! Det tar rätt lång tid att steka tunna pannkakor till sex personer...

Ugnspannkaka

6 port

2½ dl dinkelmjöl
2½ dl vetemjöl
1 liter mjölk
6 ägg
1 tsk salt
smör

Vispa ihop mjölet med hälften av mjölken. Späd med resten av mjölken. Blanda i ägg och salt. Lägg en rejäl klick smör i långpannan och ställ in den i ugnen så att smöret smälter. Vicka långpannan så att även kanterna blir smorda. Häll i smeten. Gräddas på 225 grader i ca 30 min.

Om man vill ha blåbärspannkaka häller man blåbär i långpannan, häller över smeten och strör lite socker överst.

2 kommentarer:

  1. Mmmm....Gott...Älskar blåbär och älskar pannkaka, say no more! ;-)

    SvaraRadera
  2. Blåbär är ju riktigt nyttiga! Funderar på att testa mormors blåbärsstrutar nästa gång vi shoppar glass. Ska snart ordna med receptet till en helt grym cheesecake med blåbär!

    SvaraRadera