tisdag 5 maj 2009

Afrikansk gryta

Gårdagens middag, en bra vegetarisk gryta. Helt okej vardagsmat. Vi har aldrig nötter direkt i maträtter, då ene sonen är något känslig mot nötter. Medelbetyg 3,2 av 5.

Afrikansk gryta

4 personer

Ingredienser
2 dl gröna linser
5 dl vatten
1 gul lök
olja
3 färska tomater
4 dl kokosmjölk
1-2 msk curry
1 msk tomatpuré
1 buljongtärning
1 liten burk ananas
2 bananer
½ dl cashewnötter (eller ha dem vid sidan av)
salt och vitpeppar

Skölj linserna och koka upp vattnet. Lägg i linserna och låt de koka i femton minuter. Häll sedan av vattnet. Hacka löken och fräs den i oljan. Låt curryn fräsa med på slutet. Hacka tomaterna fint. Tillsätt kokosmjölken, tomaterna, tomatpuren, buljongtärningen och linserna och låt det koka upp. Skär ananasen i små bitar och lägg i grytan. Låt koka cirka fem minuter. Tillsätt sedan bananerna i skivor och hackade cashewnötter. Låt koka ytterligare fem minuter och smaka av med salt och peppar. Servera till ris.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar