fredag 1 maj 2009

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

Ett mycket bra recept som funnits med på matsedeln i flera år. Recept från Norrmejerier. Barnen äter inte Tandoorisåsen. Staropramen från Ica fick duga som dryck till. Föredrar Staropramen från Systembolaget... Medelbetyg 4,8 av 5 (5 från alla utom mig själv, för grillspett är bökigt!).

Currymarinerat grillspett med tandoorisås

4 port

500 g skinka eller bog (fläskfilé funkar också såklart)
2 paprikor i olika färger

Marinad:
1 msk olja
2 msk pressad lime eller citron
2 msk soja
1 tsk riven färsk ingefära
1/2 tsk curry

Tandoorisås:
2 dl Gräddfil eller turkisk yoghurt
2 msk lättmajonnäs
1 pressad vitlöksklyfta
1 tsk curry
1 tsk paprikapulver
2 krm finhackad färsk chilipeppar
2 krm riven färsk ingefära
2 krm koriander
salt och peppar

Blanda ingredienserna till såsen, smaksätt med salt och peppar. Låt såsen stå kallt. Skär köttet i tärningar, ca 2x2 cm stora, och paprikor i bitar. Blanda ihop marinaden i en plastpåse. Lägg i köttet och knyt igen, marinera i ca 2 tim, vänd påsen då och då. Låt sedan rinna av. Varva kött och paprikabitar på spett, pensla paprikan med lite olja. Grilla spetten ca 3 min på varje sida, salta och peppra. Servera med ris, sås och en grönsallad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar