torsdag 28 maj 2009

Pastasallad med fetaost

Torsdagkvällar är lite röriga, då flera familjemedlemmar har träning samtidigt fast på olika ställen... Den här pastasalladen äter inte barnen. De fick pasta och Mamma Scans köttbullar istället. Inte en enda grönsak fick de till, för morötterna hade fått liv och slemmade omkring i kylskåpet.

Pastasallad med fetaost

3-4 port

8 dl pastaspiraler
1 liten röd lök
2-3 tomater el 10-15 körsbärstomater el några soltorkade tomater
1 gul paprika
1 dl svarta oliver
ca 200 g fetaost

Dressing
1 vitlöksklyfta
4-5 kvistar färsk persilja (el fryst)
mycket färsk basilika (el fryst)
3 msk olivolja
1½ msk vinäger
1½ msk vatten
svartpeppar

Börja med dressingen. Finhacka persilja och basilika. Vispa ihop olja, vinäger och vatten. Tillsätt det hackade och pressad vitlök. Krydda med svartpeppar.

Koka pastan enl anvisning. Häll av kokvattnet. Slå dressingen över varm pasta, blanda väl och låt svalna.

Skär löken i tunna ringar, paprikan i strimlor och tomaterna i klyftor. Bryt osten i mindre bitar. Blanda ner i den kalla salladen tillsammans med oliverna. Servera med bröd. Ett glas rött är inte fel till!

3 kommentarer:

  1. Mmmmm vad gott det låter! Dissar du Didrik? ;-)

    SvaraRadera
  2. Alltså Didrik låter inte så sexigt liksom ;-) Låter mer snällt och lite mesigt!

    SvaraRadera
  3. You haven't seen nothing yet! ;-)

    SvaraRadera