Suovas i pitabröd är en snabbfixad middag. Suovas är lättrökt renkött som man hittar i frysdisken. ”Svantes suovas” är bra! Om man har tid att baka, så är hembakade pitabröd mycket godare än de köpta. Sallad, råa lökringar, gurka och tomater är gott till. Vi brukar göra en enkel dressing av turkisk yoghurt, sweet chilisås, lite salt och nymald svartpeppar. Betyg 4,8 av 5 (maken är bortrest och jag ger bara en 4). Ännu godare suovas blir det såklart utomhus i muurikka!
Pitabröd
10 st
25 g jäst
3 dl ljummet vatten
½ tsk salt
1 msk olja
6-7 dl vetemjöl
Lös deg. Jäs 30-45 min. Knåda runda bullar. Lägg dem på plåtar. Jäs 30 min under duk. Platta ut dem med handen och grädda 5-7 min, 225°.
Egentligen står det i receptet att man ska kavla ut bullarna till ca 10-12 cm i diameter på bara ena sidan innan gräddningen, men det gör inte vi. Receptet kommer från en vän.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar