fredag 20 mars 2009

Lammskav med harissa


Lättlagat! Serveras med bulgur eller couscous. En varning för att harissa du cap bon (bilden ovan) är mycket stark! Vi har testat harissa från olika märken och det skiljer mycket i styrka. Medelbetyg 3 av 5.


Lammskav med harissa

4 port

2 paket lammskav (ett paket är 240 g)
1 gul lök
1-2 tsk harissapasta
1 röd paprika, hackad
225 g halloumiost

ev salt (peppar lär knappast behövas)
persilja, finhackad

Hetta upp en stekpanna och lägg i all skav (behöver inte tinas) och fräs på hög värme ca 5-10 min. Lammskav är ganska fett, så det behövs inget extra fett i stekpannan. Blanda ner lök, harissa och salt. Stek ytterligare ca 2 min, rör om då och då. Tärna paprika och halloumi och blanda ner. Låt alltsammans steka ca 1 minut. Strö över persilja och servera med kokt bulgur/couscous, tomatsallad och hummus. (Recept från Allt om mat.)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar