Lättlagat! Serveras med bulgur eller couscous. En varning för att harissa du cap bon (bilden ovan) är mycket stark! Vi har testat harissa från olika märken och det skiljer mycket i styrka. Medelbetyg 3 av 5.
Lammskav med harissa
4 port
2 paket lammskav (ett paket är 240 g)
1 gul lök
1-2 tsk harissapasta
1 röd paprika, hackad
225 g halloumiost
ev salt (peppar lär knappast behövas)
persilja, finhackad
Hetta upp en stekpanna och lägg i all skav (behöver inte tinas) och fräs på hög värme ca 5-10 min. Lammskav är ganska fett, så det behövs inget extra fett i stekpannan. Blanda ner lök, harissa och salt. Stek ytterligare ca 2 min, rör om då och då. Tärna paprika och halloumi och blanda ner. Låt alltsammans steka ca 1 minut. Strö över persilja och servera med kokt bulgur/couscous, tomatsallad och hummus. (Recept från Allt om mat.)
persilja, finhackad
Hetta upp en stekpanna och lägg i all skav (behöver inte tinas) och fräs på hög värme ca 5-10 min. Lammskav är ganska fett, så det behövs inget extra fett i stekpannan. Blanda ner lök, harissa och salt. Stek ytterligare ca 2 min, rör om då och då. Tärna paprika och halloumi och blanda ner. Låt alltsammans steka ca 1 minut. Strö över persilja och servera med kokt bulgur/couscous, tomatsallad och hummus. (Recept från Allt om mat.)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar