tisdag 31 mars 2009

Harissakyckling & sallad med granatäpple

Söndagens middag. En av mina favoritmaträtter! Superfräsch sallad med het kyckling. Om man äter bara salladen till kycklingen och struntar i bulgur, så räcker salladen lagom till två vuxna. Som tillbehör räcker den till fyra. Det borde kunna funka rätt bra med quorn, istället för kyckling, om man vill laga vegetariskt. Mina barn är vana vid stark mat, men den här gången blev kycklingen för het för minsting. Minstingen föreslog betyget brinnande dödskalle. Åttaåringen åt inte hemma. Medelbetyg för oss andra 4,5 av 5.

Harissakyckling

4 port

4 kycklingfiléer
1 msk harissa du cap bon (nej, hiva inte i extra första gången du lagar!)
1 msk olivolja
½ tsk salt
nymald svartpeppar

Sallad med granatäpple

1 romansallad (el en påse blandsallad tex toscansk)
1 liten rödlök
1 gurka
1 granatäpple
1½ msk olivolja
1 msk färskpressad citron
½ tsk flingsalt
nymald svartpeppar
½ kruka mynta (bladen)

Blanda harissa, olivolja, salt och peppar. Skär kycklingen i mindre bitar. Blanda ner kycklingen i harissagrejset. Marinera gärna någon timme. Stek kycklingen i stekpanna. Trä ev upp på spett.

Riv salladen i mindre bitar. Skala och finhacka rödlök. Tärna gurkan. Halvera granatäpplet och peta ur kärnorna (rensa bort de vita hinnorna). Blanda allt. Ringla över olivolja och citron. Salta och peppra. Strö över mynta.

Servera kycklingen med bulgur eller ris.

Recept från Laga Lätt, som helt klart är min favvorecepttidning!

Konspirationsteorierna haglar! Är veganerna militanta? Är det sabotage? Vågar man käka kyckling?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar