söndag 15 mars 2009

Muffins med hallon & vit choklad

Eget recept som elavåringen och jag provbakat oss fram till! Toppbetyg, 5 av 5.

Muffins med hallon & vit choklad

ca 12 st

5 dl vetemjöl special (blir höga och fina muffins då!)
2 dl strösocker
2 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
½ tsk salt
1 ägg, lätt uppvispat
2½ dl mjölk
150 g smält smör
200 g grovt hackad vit choklad (Odenses är jättebra!)
Ca 3 dl frysta hallon
Ev mandelspån eller stora kokosspån att strö uppepå

Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt smält smör, mjölk och ägget. Rör smeten någorlunda slät innan du blandar i chokladen. Fördela smeten i en muffinsplåt. Vi brukar använda bullformar i plåten, så blir det lättare att få upp muffinsen sen. Stoppa ner 2-3 hallon i varje form. Strö ev mandelspån över. Gräddas i ca 20 min, 175°.

Det går att blanda ner frusna hallon direkt i smeten, men då får man blanda väldigt försiktigt! Annars blir hela smeten rosa.

Barnens förslag:

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar