lördag 21 mars 2009

Bondens pasta

Barnen är tokiga i den här pastarätten. Deras medelbetyg är 4,5 av 5. Jag själv är rätt less på den, så idag blev det olika middagar. Barnen fick bondens pasta och vi vuxna fick en sallad med rucola, parmaskinka, mozzarella och grillad paprika.

"Jag tänker i alla fall INTE säga tack för maten" muttrade åttaåringen, som blev sur när vi bad honom att inte kasta i sig maten bara för att hinna rusa till TVn. "Haha, men nu sa du ju det ändå!" hojtade sexåringen glatt.

Bondens pasta

500 g spagetti eller tagliatelle
3 dl gröna ärter, färska el frysta
150 g färska skivade champinjoner
200 g grovt hackad parmaskinka
2½ dl vispgrädde
100 g färskriven parmesanost
Olivolja
Nymald svartpeppar, ev salt

Färska ärter kokas innan. Fräs champinjoner i lite olivolja. Fräs tills de släppt ifrån sig all vätska och ”piper” när man rör om. Hiva i hackad parmaskinka och ärter. Rör om. Häll i grädden, peppra och håll varmt. Koka pastan. Låt den rinna av och lägg tillbaka i pastakastrullen eller i en stor skål. Vänd ner den rivna osten, blanda snabbt. Häll över såsen och blanda.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar