lördag 21 mars 2009

Falska potatisbakelser

Nyttigt och GI-anpassat... NOT! Jag gillar egentligen inte mandelmassa, men på den här kakan är det okej.

Falska potatisbakelser

4 ägg
4½ dl strösocker
200 g smör
2½ dl mjölk
1 msk bakpulver
1 msk vaniljsocker
6 dl vetemjöl

Ägg och strösocker vispas pösigt. Rör i mjölk och smält smör. Blanda i mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Häll smeten i en ugnsstor långpanna (jag brukar lägga två bakplåtspapper omlott istf att smörja). Gräddas i 200 grader, 15-20 minuter.

Garnering:
200 g rumsvarmt smör
2 dl florsocker
Marsankräm
Mandelmassa, ca 250 g
Kakao

Rör ihop smör och florsocker med en elvisp. Gör marsankräm på 3 dl mjölk och rör ner denna. Blanda detta noga. Bred krämen över den kalla kakan. Strö över ca 3 dl grovt riven mandelmassa. Sikta kakao över (tekula funkar bra!). Skär i bitar. Går bra att frysa!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar