lördag 14 mars 2009

Pasta med grekisk fläskfilé

Fredagens middag, ett nytt recept som testades för första gången. Mycket bra betyg; 4,3 av 5. Femmor från oss vuxna och fyror från barnen.

Vi drack ett grekiskt ekologiskt rödvin till, Kali Gi -05 (nr 99562). Vinet var bara sådär, inget vi köper igen. Andra och tredje glaset var godare än det första...

Pasta med grekisk fläskfilé

2 vuxna + 4 barn blev väldigt mätta

500 g färsk tagliatelle
1 ask körsbärstomater (sköljda, halverade)
200 g fetaost
2 fläskfiléer ca 800 g
Olivolja
Torkad oregano
Salt och nymald svartpeppar
1 påse babyspenat (ca 80 g)

Paprikasås
3 röda paprikor
1 vitlöksklyfta
1 röd chili
2 msk olivolja
Salt

Paprikasås: Skölj, dela och kärna ur paprikorna. Skär dem i grova bitar. Skala och finhacka vitlöken. Skölj, kärna ur och strimla chilin. Fräs paprika, vitlök och chili i olivolja ca 10 min. Mixa med stavmixer eller i matberedare till en slät sås. Smaka av med salt.

Putsa och skär fläskfilén i grova strimlor. Stek den i oljan i het stekpanna. Stek ev i flera omgångar. Krydda med oregano, salt och peppar

Pastan kokas enl förpackningen.

Blanda fläskfilén med pasta, tomater och spenat. Strö över smulad fetaost och ringla över paprikasåsen.

Vi serverade tomater och sås vid sidan av, enklast så om barnen inte gillar såsen. Skulle nog funka riktigt bra som veg, med tex stekta zucchiniskivor och svarta oliver i istället för kött! Recept från Laga Lätt 2/09.

Superjättegod mat!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar