tisdag 18 augusti 2009

Tomatsallad med parmesan

Dagen efter den massiva insatsen bjöd svärfadern på kycklingfilé med mozzarella och pesto i, samt tomatsallad med parmesan. Kycklingen var bara sådär, det var vi alla ganska eniga om. Tomatsalladen var däremot mycket mycket god! Den åt förstås inte barnen. Svärfar och jag åt vrålmycket för att kompensera ;-) Recept från all Tomat.

Tomatsallad med parmesan

Till 10 pers på buffé (eller till 4 pers...)

1 kilo körsbärstomater
½ dl olivolja
¼ dl balsamvinäger
1 tsk salt
1 krm nymald svartpeppar
2 rödlökar (ev bara 1)
150 g parmesanost i tunna flagor
1 påse rucola (80 g)
75 g rostade pinjenötter

Halvera tomaterna. Blanda olja, vinäger, salt och peppar. Vänd ned tomaterna. Skala och skär löken i tunna ringar. Blanda med tomaterna. Lägg tomatsalladen på ett fat och strö över ost, rucola och nötter.

2 kommentarer:

  1. Mmm vad gott, älskar tomater och älskar parmesan =)

    SvaraRadera
  2. Då borde du absolut testa receptet! Jag ska nog ta mindre rödlök i, för det blev i mesta och starkaste laget.

    SvaraRadera