söndag 9 augusti 2009

Medelhavspasta

Igår blev vi kvar på stranden så länge, att det fick bli ändrade middagsplaner. Det var ingen som orkade börja laga pizza när vi kom hem kl 18... Medelhavspastan är snabb och enkel att laga. Dessutom grymt god! Om pastan får svalna en aning så blir det mer som en pastasallad. Vi serverar peston i en skål vid sidan av. Igår blev det självplock även på tomater och oliver. Medelbetyg 4 av 5.

Medelhavspasta

4 port

2 pkt färsk tagliatelle
1 påse rucola (ca 70 g)
1 liten bit parmesanost
140 g parmaskinka i tunna skivor
100 g soltorkade tomater i olja
1 dl svarta oliver

Pesto
50 g pinjenötter
1 kruka basilika
½ dl olivolja
½ dl vatten
½ dl riven parmesanost
1 pressad vitlöksklyfta
salt & nymald svartpeppar

Pesto: Rosta pinjenötterna i medelvarm torr stekpanna. Passa noga för de bränns lätt. Spara 2 msk till garnering. Bryt av hela basilikaknippet med stjälkar och blad. Mixra tillsammans med pinjenötter. Häll på olja, vatten, parmesan och vitlök. Mixra till en grov pesto. Smaka av med salt och peppar.

Koka pastan enligt förpackningen. Skölj rucolan. Hyvla flagor av parmesanoct med potatisskalare eller osthyvel. Varva pasta, rucola, parmaskinka, tomater och pesto lite i taget på ett stort serveringsfat. Lägg på oliver, rostade pinjenötter och hyvlad parmesan. Servera direkt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar