torsdag 20 augusti 2009

Amerikanska plättar med lönnsirap

Igår bjöd jag mormorn på amerikanska plättar med lönnsirap. Jag var rätt fantasilös på matfronten och orkade inte åka och handla. Jag lagar dubbla plättreceptet och steker i två plättlaggar samtidigt. Då går det ändå hyfsat snabbt att steka. Oftast brukar vi laga plättarna som lunch på helgen, men ibland får de duga som middag. Receptet kommer från en bok som heter "Frukostboken". Den gavs ut -87 och jag har kvar den enbart för plättreceptet.

Amerikanska plättar

3-4 port

4 dl vetemjöl
1 tsk salt
2 tsk bakpulver
5 dl mjölk
2 ägg
2 msk smält smör

Blanda mjöl, salt, bakpulver och hälften av mjölken till en jämn smet. Häll i resten av mjölken, det smälta smöret och äggen. Stek i plättpanna på inte allt för hög värme. Amerikanska plättar ska vara lite tjockare än svenska! Servera med lönnsirap.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar