måndag 7 december 2009

Vit chokladpannacotta med varma björnbär

Minstingen har fyllt 7 år. När man fyller 7 år vill man ha fläskfilé med gorgonzolasås till middag. Till efterrätt önskades pannacotta. Vi har två decemberbarn i familjen, en av dem på själva julafton. Dessutom fyller minstingen och hans farfar år på samma dag. December är en rätt brutal månad på present- och kalasfronten.

Vit chokladpannacotta med varma björnbär

4 port

2 gelatinblad
½ vaniljstång
100 g vit choklad
2 dl vispgrädde
½ dl råsocker strö
saft av 2 apelsiner och skal av 1
200 g björnbär
Ev 4 kvistar citronmeliss

Lägg gelatinbladen i kallt vatten ca 5 min. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur den. Hacka chokladen i mindre bitar. Koka upp grädde, vaniljstång och vaniljfrön. Ta kastrullen från plattan. Ta upp vaniljstången. Lägg i gelatinbladen och chokladen. Låt det smälta under omrörning. Häll upp pannacottan i portionsglas och ställ i kylen att stelna i ca 4 timmar.

Koka upp socker, saft samt skal från apelsin. Lägg ner björnbären och låt dem bli varma. Servera pannacottan med varma björnbär ovanpå. Dekorera ev med citronmeliss.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar