Härom kvällen såg vi på Jamie Oliver som lagade julmat. Även elvaåringen och sjuåringen satt som klistrade. Jamie lagade juliga popcorn, vilket vi bara var tvungna att testa. Receptet var lite klurigt att hitta på nätet, men jag hittade ett recept som stämde med de ingredienser vi mindes. Vete tusan vad "Caster sugar, unrefined if possible" är. Typ extra finkornigt strösocker som dessutom helst ska vara oraffinerat. Vi hade ändå råsocker flor hemma, så vi tog det istället. Muskot gillar jag inte så vi struntade i den. Vi gjorde bara en halv sats och tur var väl det. Popcornen blev ganska mesiga med bara kryddsocker på. Nu måste vi klura ut vad vi ska göra med allt socker som är kvar.
Spiced sugar
ganska stor sats, går utmärkt att halvera
3 lagerblad
2 apelsiner, bara skalet finrivet
2 citroner, bara skalet finrivet
6 hela kryddnejlikor
1/2 tesked mald kanel
hel muskot (10 riv) (eller kanske ingen muskot alls...)
1 vaniljstång, delad längs med
1 kg råsocker flor
Mixra kryddor med apelsin- och citronskal. Häll i sockret och mixra mera. Häll ut sockret på ett stort fat och låt det torka innan det hälls upp på burk.
Christmas popcorn
rapsolja
1 klick smör
250 g popcorn
6 msk spiced sugar
Poppa popcornen i olja med en klick smör. Lägg sockret i en stor skål. Häll över färdigpoppade varma popcorn och blanda om.
Du och fresterskan Pia borde slå er samman ;-) Jag har fortfarande inte besprutat mig ;-/
SvaraRaderaDet har vi kanske redan gjort, i smyg ;-) Är fortfarande tveksam till sprutan, även i efterhand.
SvaraRadera