Idag har jag bakat kakor halva dagen. Till svärfar har jag bakat korintkakor. Han gillar sådana. Himla lättbakade, men lägg inte för många på varje plåt. Våga grädda så att kakorna får lite färg, för då blir de godast!
Korintkakor
ca 50 st
1 påse korinter, 100 g
200 g rumsvarmt smör
1½ dl strösocker
3½ dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
Rör smör och socker poröst. Blanda korinterna med mjöl och bakpulver. Blanda ner i smörsmeten. Rulla ganska små bollar. Lägg bollarna glest på plåtarna (20 st/plåt brukar funka). Platta ut bollarna. Gräddas i 175°C ca 8-10 minuter. Låt svalna på plåten.
Vad mycket gott du frestar med, synd att jag inte har så mycket baktid just nu...
SvaraRaderaAnar att ni har fullt upp efter flytten! Faran med att baka julkakor redan är att de i värsta fall är slut innan jul.
SvaraRadera