tisdag 22 september 2009

Pannacotta med limemarinerade bär

Maken fick ingen tårta när han fyllde år. Han ville hellre ha pannacotta. Kommer tyvärr inte alls ihåg var receptet är ifrån. Sockret och vaniljstången kan bytas ut mot 1/4 dl socker + 1/4 dl hemgjort vaniljsocker. Barn nr 1 och 2 pep något om att pannacotta med vit choklad i var mycket godare. Gnällspikar. Så jag åt en extra portion framför TVn senare på kvällen...

Pannacotta med limemarinerade bär

4 personer

4 dl vispgrädde
1/2 dl socker (alt 1/4 dl socker + 1/4 dl hemgjort vaniljsocker)
1 vaniljstång
1 1/2 gelatinblad

3/4 dl strösocker
saft och rivet skal av 2 lime
3 dl bär (t ex blåbär, jordgubbar, björnbär eller hallon)

Dela vaniljstången på mitten. Koka upp grädden tillsammans med vaniljstången och sockret. Blötlägg gelatinbladen i rikligt med kallt vatten. Krama vattnet ur gelatinbladen då de blivit mjuka och tillsätt dem under omrörning i den varma grädden. Häll upp i portionsformar. Låt stå i kyl till dess att panna cottan stelnat.

Riv limeskalet på ett rivjärn och blanda med sockret. Blanda limesockret med bären och pressa över limejuicen. Servera tillsammans med panna cottan.

2 kommentarer:

  1. FInns det månne nåt pannacotta recept utan gelatin? Om man skulle ta och testa med agar agar kanske...

    Jag har också fått med min gubbe på lindy hop, och det är jag verkligt glad för :D

    SvaraRadera
  2. Har faktiskt aldrig testat med agar agar, men det lät som ett intressant försök! Vore toppen att slippa gelatinet! I Sverige finns syltsocker med pektin i, som man kan göra pannacotta på. Den blev tyvärr grynig och inte alls god när jag testade.

    Lindy hop är HUR kul som helst :-D

    SvaraRadera