tisdag 22 september 2009

Burritos med svarta bönor

Grundreceptet kommer förmodligen från någon tidning, minns inte längre. Förmodligast Allt om Mat eller Elles mattidning. Jag har ändrat en del i receptet. Hemlagad tacosås är gott till. Koka gärna svarta bönor själv! De är klart svartare, snyggare och godare än de svarta bönorna på burk. Medelbetyg 3,7 av 4, helt okej för vardagsveg.

Burritos med svarta bönor

Ca 4 port

1 burk kesella gourmet
2 ägg
1 tsk salt
2 tsk spiskummin
svartpeppar
ca 4 – 5 dl kokta svarta bönor
8 mellanstora tortillas
riven ost

Blanda fyllningen. Fördela bönfyllningen på tortillas. Vik ihop till paket eller gör rullar. Strö över riven ost. Grädda i ugn, 200° ca 20-30 min. Serveras med tacosås, gräddfil och sallad.

2 kommentarer:

  1. Aha bönor igen; tyvärr inget min mage diggar ;-)

    SvaraRadera
  2. Stackars din mage! Vad synd på all smaskig vegmat som du inte kan äta!

    SvaraRadera