tisdag 22 september 2009

Tacosås

Våren -93 köpte jag boken "Cranks lilla gröna", där det här receptet fanns med. Såsen blir kryddig, men inte stark. En gnutta kakao kan man också ha i. För starkare sås, ha i mer chili! Idag hade jag, utöver de vanliga kryddorna, även i cacao/chilikrydda från Santa Maria. Det tar verkligen inte många minuter att fixa såsen, sedan sköter den sig själv!

Tacosås

1 lök
1 vitlöksklyfta
1 stor grön paprika
olivolja
½ tsk koriander
½ tsk mald spiskummin
1 ½ tsk smulad oregano
½ tsk mexicansk chili
½ tsk paprika (ännu godare med rökt paprikapulver!)
½ tsk salt
1 tetra tomatkross (el motsvarande mängd färska hackade tomater)
½ dl tomatpuré
1-2 msk honung

Hacka lök och vitlök och skär paprikan i tärningar. Fräs i olja tillsammans med spiskummin. Låt tomatpurén fräsa med lite på slutet. Tillsätt de andra kryddorna och tomatkross. Låt såsen puttra under lock ca en timme. Smaka av med honung. Blir det sås över, så går den bra att frysa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar