tisdag 22 september 2009

Lax med nöttäcke, färsk tagliatelle & kall sås

Det här är en familjefavorit från 2004. Recept från Allt om Mat, men jag har ändrat lite. Serveras med färsk tagliatelle. Toppbetyg 5 av 5!

Lax med nöttäcke

2 vuxna + 4 barn

800 g laxfilé
1 tsk salt
1 krm svartpeppar

Pistagepesto
1,5 dl pistagenötter (salta med skal)
1 st basilika, i kruka, använd även stjälkarna
1 vitlöksklyfta
½ dl olivolja
1 dl parmesan, riven

1. Skala pistagenötterna. Finhacka eller kör nötter, basilika och vitlök i en mixer. Tillsätt olja och parmesan.
2. Sätt ugnen på 200°.
3. Lägg laxen i en ugnssäker form. Salta och peppra. Lägg på nötröran. Stek mitt i ugnen, ca 15 min.

Kall sås till lax
2 dl lätt creme fraiche
2 tsk dijonsenap
1 vitlöksklyfta, pressad
färsk el fryst hackad basilika
färsk el fryst hackad persilja
salt & peppar

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar