lördag 5 september 2009

Engelska scones

Det här receptet har hängt med i många år nu. Enkelt att baka. Stora barn kan baka själva. Jag minns att receptet kommer från en bok, men minns inte alls vad boken hette. Jag har minskat på sockret. Egentligen var det en deciliter, men en halv räcker bra. Vi bjöd svågern med flickvän på scones förra helgen. Kanske blev han sur, för hon tyckte att de här var godare än hans ;-)

Engelska scones

Ca 20 st

1 liter vetemjöl
1 msk bakpulver
½ tsk salt
150 g smör
½ dl socker
1 ägg
ca 2 dl mjölk

Blanda mjöl, bakpulver och salt i en bunke. Smula ner smöret i mjölet till en smulig massa. Tillsätt socker, samt ägget blandat med mjölk. Arbeta samman till en deg. Späd ev med lite mer mjölk om det behövs. Sätt ugnen på 225°C.

Ta upp degen på bakbord och kavla ut med lätta tag så att degen blir ca 2 cm tjock. Ta ut rundlar, ca 7 cm i diameter, med ett vasst mått (annars funkar det med ett glas). Lägg på plåt med bakplåtspapper. Grädda mitt i ugnen ca 12-15 minuter.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar