onsdag 29 december 2010

Lemon curd


Minsting har suktat efter lemon curd i flera veckor nu. Idag fikade vi engelska scones med lemon curd på. Receptet kommer från "Cranks bästa recept". Ganska underliga recept i den boken vill jag minnas. Lemon curd och citrondricka är nog de enda recept därifrån som jag använder numera. Råsockret ger en väldigt bra smak, men tyvärr blir färgen mindre snygg.

Lemon curd

2 ägg
100 g smör
rivet skal & saft av 2 citroner
4½ dl råsocker

Vispa äggen och lägg alla ingredienser i en värmetålig skål. Ställ skålen över en kastrull med sjudande vatten. Rör om tills sockret löst sig och fortsätt uppvärmningen. Rör om då och då i krämen. Koka tills krämen tjocknat så pass att den fastnar på baksidan av en slev. Häll upp curden i en burk. Hållbar ca 14 dagar i kyl.

2 kommentarer:

  1. Mmm, scones, jag klickade till ditt recept - ser fint ut.... om man skulle ta och fixa ett afternoon-tea-party efter nyår...?

    SvaraRadera
  2. Tea-party låter trevligt! Sconesen är väldigt lättbakade för barn ;-)

    SvaraRadera