onsdag 22 december 2010

Kalvfärsköttbullar med kanel

Äldste sonen och jag slöade i tv-soffan igår och kollade på Ernst. Sonen tyckte att köttbullarna med kanel lät så goda att han erbjöd sig att laga dem! Vi hade ingen älgfärs hemma, så vi tog kalvfärs istället. De verkar tyvärr ha tappat bort löken bland ingredienserna i receptet. Vi gissade på en lök. Goda blev de i alla fall!

Kalvfärsköttbullar med kanel

ca 50-60 st

500 g kalvfärs (eller 300 g älgfärs + 200 g fläskfärs)
½ dl ströbröd
½ dl vispgrädde
1 dl mjölk
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
2 ägg
½ tsk kanel
salt, efter smak
svartpeppar, efter smak

Hacka vitlöksklyftor och gul lök. Stek lökhacket i smör. Blanda ströbröd, vispgrädde och mjölk och låt svälla i 5 minuter. Blanda ihop alla ingredienser till en smidig smet. Rulla till köttbullar och stek i smör.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar