Oväntade ovationer! Jädrar vad de åt! Första omgången rårakor räckte inte, utan jag fick steka fler. Barnen fick bacon till, för de gillar inte räkor. Till ene sonen stekte jag rårakorna i mjölkfritt margarin istället. Recept från Laga Lätt 12/10.
Rårakor med sweet chilikräm & räkor
4 port
8 potatisar (ca 1 kg)
3 ägg
1 tsk salt
smör att steka i
½ kruka dill att pynta med (fast jag gillar inte dill så jag struntade i den)
250 g skalade räkor (ca 500 g oskalade)
Sweet chilikräm
2 dl turkisk yoghurt
3/4 dl finhackad purjo
2-4 msk sweet chilisås
Skala och riv potatisen grovt. Blanda med ägg och salt. Hetta upp smör i stekpanna och klicka ut smeten till tunna rårakor. Stek på medelvärme ca 2 min på varje sida.
Rör ihop yoghurt med sweet chilisås och hackad purjo. Servera rårakorna med räkor, yoghurt och toppa med finhackad dill.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar