Det går vansinnigt snabbt att bränna fast popcorn i kastrullen när man har induktionshäll. Därför tog jag det ytterst försiktigt med risgrynsgrötskoket. För försiktigt faktiskt. Jag hatar risgryn som har en hård okokt prick i mitten. Fyra timmar tog det för gröten att svälla klart ordentligt. Jag måste nog hitta en annan gröttaktik!
Jag har numera gått över till: risotto-kokar-teknik när jag kokar risgrynsgröt. Dvs jag häller i mjölken pö om pö och rör nästan hela tiden i gryten, mkt meditativt och mor kan inte lämna spisen för då går det galet. Mao tvärtemot det där med att koka upp och koka under lock-crapet. Sure, lite lite kan man bränna i botten men inte riktigt lika grymt som när man mer eller mindre lämnar grytan åt sitt öde :)
SvaraRaderaTack snälla! Ska absolut testa din risotto-kokar-variant nästa gång!
SvaraRadera