Ett enkelt recept som är lätt att variera. Köp någon roligare currypasta i thaibutiken. Panang curry paste gillar vi. Använd fler, eller andra grönsaker. Koka ris till istället för nudlar. Medelbetyg 4 av 5, dock saknades två familjemedlemmar.
Grön thaikyckling med nudlar
4 port
3-4 kycklingfiléer, strimlas
1 röd lök, skivas tunt
olja att steka i
2-3 msk grön currypasta
1-2 msk fisksås
1 burk kokosmjölk (400 ml)
1 påse färsk spenat
1 pkt äggnudlar (250-300 g)
Stek kycklingstrimlorna med löken. Blanda ner grön currypasta och fräs lite till. Häll på kokosmjölk och sjud i några minuter, tills kycklingen är genomkokt. Smaka av med fisksås. Koka nudlarna enligt förpackningen. Blanda ner nudlar och hel spenat i grytan.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar