onsdag 24 november 2010

Chokladsufflé

Fick ett retsamt mail från maken. "En mkt trevlig chokladsufflé som var knaprig utanpå och flytande i mitten. Kocken sa "Visst kan ni få receptet - ni kommer aldrig att kunna laga den ändå..." Skickar vidare för att spara och ev testa... ...eller om du vill... ;-)"

Meen hallå! Det går överhuvudtaget inte att begripa receptet!? 1 protein, är det typ en äggvita de menar eller?

Chocolate soufflé

8 servings

80 g Couverture
20 g Cocoa powder
1/4 l Milk
50 g Butter
50 g Flour
1 Protein
4 Yolk
70 g Sugar
4 Protein
2 cl Cointreau

GOOGLE translation
1. Milk couverture and cocoa to a boil, thicken with flour and butter. 1 egg yolk + lift underneath.
2. Allow to cool, add Cointreau. Beat egg whites with sugar, then gently lift underneath. Buy it in buttered and sugared ramekins refractory fill. 180 ° C in the oven for about 35 minutes. bake.

Updated english version
1. Boil up the Milk with the chokolate (couverture) and bind the mixture with flour and butter. Then fold in the egg white and the yolk.
2. Let the mixture cool down and then season to taste with Cointreau. Then heavily blend the white of the egg together with sugar until it is firm. Carefully fold this blended white egg to the cooled down chocolate mixture. Then right away put it into a buttered and sugared fireproved form. Bake the soufflé for 35 minutes at 180°C in the oven.

GOOD LUCK and enjoy your soufflé!

2 kommentarer:

  1. eeeh, bäst man håller sig till arlarecepten och i värsta fall; familjen Ekströms vispa-ihop-påsen- med vatten-alt.mjölk-recept.

    SvaraRadera
  2. Sufflé fnyser vi åt. Vad är det för fel på gammal hederlig chokladpudding ;-)? Och annars är jag en jäkel på chokladmousse med whisky i!

    SvaraRadera