tisdag 8 februari 2011

Quesadillas med hoummous, spenat & fetaost

Lättlagad vegetarisk quesadilla från någon Coopreklam. Förra gången mixade jag kikärterna enligt grundreceptet och det blev rätt tråkigt. Idag lagade jag med hoummous, färsk spenat (orka steka den...), färsk hackad chili och smulad fetaost. Klart bättre så! Tyvärr är Icas kikärter i en liten tetra inte alls särskilt goda, så de ska jag inte köpa igen. Har testat två gånger nu och det är något knepigt med smaken. Dammigt? Konservigt? Onötigt? De smakar mer ärtsoppa än kikärter liksom. Barnen fick vanliga quesadillas.

Hoummous

1 burk kikärter (ca 400 g)
1 pressad vitlöksklyfta
1-2 msk tahini
2-3 msk olivolja
½ dl vatten
salt & svartpeppar
1 msk pressad citron

Spola av kikärterna i ett durkslag. Mixra och smaka av med salt, peppar och citron.

2 kommentarer:

  1. En god variant om man inte vill köra med tahini är några droppar sesamolja. Och en god hoummus kräver sin spiskummin

    SvaraRadera
  2. Bra tips, tack! Både maken och jag gillar spiskummin!

    SvaraRadera