tisdag 15 februari 2011

Potatisburrito med syrad lök & böndipp

Faktiskt förvånad över att maten blev SÅ god! Riktigt god vegmat! Av ingredienserna att döma lät det bara sådär. En vitlöksklyfta (okej två då...), salt och peppar som enda kryddor kan väl knappast bli gott? Toppenrecept från LagaLätt 2/11. En klar fyra i betyg från mig. Maken fick kasta sig iväg till ene sonens träning, för de hade ont om ledare. Den burrito han tryckte i sig på stående fot verkade dock uppskattas. Barnen fick tacoköttfärs (rester från frysen) på sina tortillas. Haha, de märkte aldrig att jag drygat ut färsen med kokta röda linser!

Potatisburrito med syrad lök & böndipp

4 port

½ kilo skalad potatis
1 rödlök
1 tsk strösocker
1 citron, finrivet skal + saft
2 kvisttomater
1 msk olivolja
1 avocado
2 dl kokta röda linser
1 förp kokta vita bönor
1 vitlöksklyfta
½ kruka persilja
1 dl kesella
1 romansallad (eller babyspenat)
salt & nymald svartpeppar
tortillas

1. Skär potatisen i ca 2 cm stora tärningar. Koka dem mjuka i saltat vatten. Häll av vattnet och håll potatisen varm.
2. Skala och skiva rödlöken tunt. Strö på 1 tsk socker och 1 tsk salt. Låt marinera i 5 minuter. Blanda löken med 3 msk citronsaft och rivet citronskal.
3. Skär tomaterna i tärningar och blanda med potatisen och hälften av löken. Krydda med olivolja, salt och svartpeppar. Vänd försiktigt ner tärnad avocado och linser.
4. Mixa bönorna med pressad vitlök, persilja och kesella. Krydda med 1 tsk salt och 1 krm svartpeppar.
5. Skölj salladen och lägg bladen på tortillas. Lägg sedan på potatisröran och klicka på böndipp. Serveras tillsammans med resten av den syrade löken.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar