tisdag 16 juni 2009

Couscous med räkor & spenat

God mat som barnen inte gillar, för de äter inte räkor. Förmodligen inget höjdarbetyg från deras sida. Jag frågade inte ens... Nybakt bröd och tandoorisås är gott till!

Couscous med räkor & spenat

4 port

1 purjo
olivolja
1 paket fryst hackad spenat, ca 250-300 g
1 paket krossade tomater, 500 g
3 vitlöksklyftor
2 dl vatten
3 dl couscous (gärna fullkorn)
1 hönsbuljongtärning
hackad persilja
salt & svartpeppar
ca 300 g skalade tinade räkor

Skär purjon i grova strimlor. Fräs purjo och pressad vitlök i olivolja. Tillsätt hackad spenat, tomatkross, vatten och buljongtärning. Koka upp. Blanda i couscous och ställ åt sidan. Låt stå några min tills couscousen svällt klart. Blanda ner skalade räkor och hackad persilja. Servera med kall yoghurtsås och harissa.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar