torsdag 6 maj 2010

Morotssoppa med mynta & kokos

Tyvärr blev morotssoppan bara sådär. Den var varken oätlig eller supergod. Det är tråkigt att krydda med enbart curry. Även om det inte blev några dödskallar som betyg, så tror jag inte att vi lagar den här soppan igen. Receptet kom från Laga Lätt 4/10.

Morotssoppa med mynta & kokos

4 port

4 morötter
2 gula lökar
1 msk curry
olivolja
1 burk kokosmjölk (400 ml)
4-5 dl vatten
1 tsk salt
1 kruka mynta

Skala och slanta morötterna. Skala och hacka löken. Fräs morot, lök och curry i olivolja. Häll på vatten och kokosmjölk. Salta. Koka i 10 min eller tills morötterna är mjuka. Mixra soppan slät. Strö myntablad över soppan.

2 kommentarer:

  1. Jag kan tänka mig att lite ingefära hade piffat upp den

    SvaraRadera
  2. Men precis! Ingefära eller åtminstone vitlök!

    SvaraRadera