lördag 10 oktober 2009

Frusna lingon & varm kolasås

Svågern ringde om det här receptet igår. En efterrättsklassiker! Lingonen ploppar så skojigt när de snabbtinat i kolasåsen! Kolasåsen funkar såklart fint även till glass.

Vanillinsocker ska inte koka. Ha i så fall i det efter kokning!

Varm kolasås

4-6 pers

1 msk smör
3 dl grädde
2 dl socker
1 tsk kakao
½ vaniljstång (eller 2 tsk hemgjort vaniljsocker)

Blanda allt i en kastrull och låt koka på svag värme till en tjock sås. Rör om då och då. Ta upp vaniljstången innan servering. Serveras till frusna lingon.

Elvaåringen har snöat in på den här låten. Man kan hitta jäkligt bra tutorials på youtube. Hoppas att han lär sig spela den!

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott nu blev jag ju jättesugen ju ;-)

    SvaraRadera
  2. Typ det enklaste och godaste man kan göra med lingon faktiskt!

    SvaraRadera