fredag 9 oktober 2009

Varm rödbetssallad med chèvre

En favorit! Barnen äter inte den här salladen, men ibland får man väl stå ut med att laga två olika rätter. Receptet fanns med i Elles mattidning för något år sedan.

Varm rödbetssallad med chèvre

4-5 portioner som förrätt, 3 portioner som huvudrätt

1 kg rödbetor
olivolja
honung, gärna flytande
salt & svartpeppar
150-200 g chèvre
1 ask rucola
1 kruka timjan
1 stor näve cashew (alt rostade pinjenötter!!!)

Skölj och skala rödbetorna och skär dem i klyftor. Stek rödbetsklyftorna i stekpanna i rikligt med olivolja. Rör om då och då. De ska bli mjuka, men fortfarande ha tuggmotstånd. Rör ner lite honung så att det blir lite lagom sötma. Salta och peppra.

Bottna ett stort fat med rucola, lägg på rödbetorna och smula över chèvren. Klipp över timjan och toppa med nötter. Ringla ev extra honung över salladen.

Salladen kan serveras varm, kall eller ljummen.

2 kommentarer:

  1. Det låter himla himla gott =) Tack för att du är så rar =)

    SvaraRadera
  2. Hoppas verkligen att allt löser sig!

    SvaraRadera