lördag 9 april 2011

Kalvstek Provencale

Grundrecept från "6 kilo på 6 veckor". Några smärre ändringar som alltid. Grönsallad, aioli och några gröna oliver till steken för min del. Övriga familjen fick potatisgratäng.

Kalvstek Provencale

4 port

1 kg kalvstek
2 msk smör
2 msk olivolja
1 msk herbes de Provence
salt & nymald svartpeppar
2-4 vitlöksklyftor, hackade

Sätt ugnen på 175 grader. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn köttet runtom. Häll olivolja, kryddor och hackad vitlök i en ugnsform. Lägg i steken och gnid in den med vitlöksblandningen. Laga steken i ugn tills innertemperaturen är vad du tycker att den borde vara. Avskyr man blodigt kött brukar ca 65 grader bli bra. Låt gärna steken vila en stund innan den skärs upp.

LCHF: Servera med en grönsallad och sås, tex bearnaisesås eller aioli.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar