söndag 10 april 2011

Gräggröra (äggröra) LCHF

Egentligen är jag inte särskilt förtjust i ägg. De har en konstig stark bismak. Makens och de två äldre sonernas helglyxfrukost är stekta ägg med skinka eller bacon. Stekta ägg äter jag faktiskt inte. Omelett är inte heller gott. Nåja, att trolla bort en del av äggsmaken med grädde funkade hyfsat. Grädde + ägg = gräggröra enligt barn nr 2. Såklart!

Äggröra med bacon

1 port

2-3 ägg
2-3 msk grädde
salt & peppar
1 msk smör
50 g bacon el rökt skinka
1 tomat

Knäck äggen i en liten bunke. Tillsätt grädde, salt och peppar. Vispa ihop lätt. Hetta upp en klick smör i en stekpanna och stek baconskivor eller skinka. Lägg åt sidan och låt rinna av på hushållspapper. Häll äggblandningen i stekpannan och rör om i ca 20 sek. Servera med bacon och tomat.

2 kommentarer:

  1. Mmmm så gott! Till skillnad från dig älskar jag ägg! ;-)

    SvaraRadera
  2. Då borde gräggröran passa dig utmärkt :-)

    SvaraRadera