tisdag 17 november 2009

Mjölkchokladkladdkaka med tranbär

Tre dagar i rad med recept från Ica. Rätt ovanligt. Mjölkchokladkladdkakan fanns med i senaste numret av Buffé. Grädda inte för länge! Mitten av kakan fick högre betyg än kanterna. Det blir en god, lite kolaaktig smak av mjölkchokladen. Medelbetyg 3,8 av 5. Undrar hur kakan skulle bli med mörk choklad?

Mjölkchokladkladdkaka med tranbär

150 g mjölkchoklad
150 g smör
2½ dl socker
3 ägg
2½ dl vetemjöl
150 g torkade tranbär

1. Sätt ugnen på 200°C.
2. Lägg ett bakplåtspapper på bottnen av en springform, ca 24 cm i diameter. Fäst papperet genom att spänna fast ringen.
3. Finhacka chokladen (eller bryt den i bitar). Smält smöret. Ta av från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills den har smält. Tillsätt socker och ägg, rör ordentligt. Blanda i mjölet och tranbären.
4. Häll smeten i formen och grädda mitt i ugnen ca 20 minuter. Låt svalna minst 3 timmar före servering. Servera ev med en klick lättvispad grädde.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar