Dagens middag får inget häpnadsväckande betyg, men är hyfsat snabblagat och ganska färgglatt.
Bulgursallad med grönsaker & limeyoghurt
3 dl bulgur (eller couscous)
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 paprikor, gula och röda
2 stora rödlökar
1 squash
250 g körsbärstomater
100 g rucolasallad
Limeyoghurt:
4 dl turkisk yoghurt
saft och skalrasp av en lime
1-5 msk sweet chilisås (efter smak helt enkelt)
1/2 tsk salt
Sätt ugnen på 225 grader. Koka bulgurgrynen cirka 15 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksbuljongtärning. Dela squashen. Skrapa ur eventuella kärnor med en sked. Skär i halvcentimetertjocka halvmånar. Skär rödlök och paprika i strimlor. Blanda grönsakerna i långpanna. Stänk på lite olivolja. Salta och peppra. Stek i ugnen ca 20 minuter.
Dela körsbärstomaterna i halvor. Blanda bulgurgryn med stekta grönsaker, tomater och rucola och lägg upp på ett stort fat. Rör ihop yoghurtdressingen och servera till.
Hur mycket vill du ha för att komma hem och göra det där till mig? ;-)
SvaraRaderaFatta vad förvånad du skulle bli :-)!
SvaraRadera