onsdag 25 november 2009

Bulgursallad med grönsaker & limeyoghurt

Dagens middag får inget häpnadsväckande betyg, men är hyfsat snabblagat och ganska färgglatt.

Bulgursallad med grönsaker & limeyoghurt

3 dl bulgur (eller couscous)
6 dl vatten
1 grönsaksbuljongtärning
3 paprikor, gula och röda
2 stora rödlökar
1 squash
250 g körsbärstomater
100 g rucolasallad

Limeyoghurt:
4 dl turkisk yoghurt
saft och skalrasp av en lime
1-5 msk sweet chilisås (efter smak helt enkelt)
1/2 tsk salt

Sätt ugnen på 225 grader. Koka bulgurgrynen cirka 15 minuter i dubbla mängden vatten med grönsaksbuljongtärning. Dela squashen. Skrapa ur eventuella kärnor med en sked. Skär i halvcentimetertjocka halvmånar. Skär rödlök och paprika i strimlor. Blanda grönsakerna i långpanna. Stänk på lite olivolja. Salta och peppra. Stek i ugnen ca 20 minuter.

Dela körsbärstomaterna i halvor. Blanda bulgurgryn med stekta grönsaker, tomater och rucola och lägg upp på ett stort fat. Rör ihop yoghurtdressingen och servera till.

2 kommentarer:

  1. Hur mycket vill du ha för att komma hem och göra det där till mig? ;-)

    SvaraRadera
  2. Fatta vad förvånad du skulle bli :-)!

    SvaraRadera