lördag 25 juli 2009

Pot au feu med grillad kyckling & torggrönsaker

Om man stoppar in potatisen i ugnen, så hinner man rensa kycklingen under tiden. Maten på bordet på sisådär en timme. Rätt bra mat att laga när man kommer hem från stranden. Inte för att vi varit på stranden idag, men ändå...

Vi drack rosévinet Uvanis Rosado -08 till. Ett riktigt bra rosévin för 69 kr, finns just nu i tillfälliga sortimentet. Det ÄR sommar. Det ÄR semester. Då SKA man dricka kylt rosévin även om det spöregnar ute.

Pot au feu med grillad kyckling & torggrönsaker

4 port

750 g färskpotatis
1 knippe färska morötter (250 g)
1 knippe färsk lök (250 g)
1 knippe sparris (200 g, fryst sparris duger fint om den färska är dålig)
100 g sockerärter
2 hönsbuljongtärningar
några msk olivolja
2 dl vitt vin (eller matlagningsvin)
1 dl vatten
nymald svartpeppar
½ kruka timjan
1 grillad kyckling

Sätt ugnen på 225 grader. Skrubba potatisen, dela ev i mindre bitar. Skala eller skrubba av morötterna, dela ev i mindre bitar. Ansa lökarna. Lägg potatis, lök och morötter i en stor ugnsfast form. Smula över buljongtärningar. Ringla över olivolja och peppra. Häll på vin och vatten. Blanda om allt. Lägg på timjan. Ställ mitt i ugnen i ca 30 min. Rör gärna om någon gång under tiden.

Ansa och bryt sparrisen i bitar. Ansa sockerärterna. Rensa och dela kycklingen i bitar. Blanda ner kyckling, sparris och sockerärter i ugnsformen och ställ in i ytterligare 10-15 min. Serveras med fullkornsbröd och gott vin. Recept från LagaLätt 5/06.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar