måndag 13 juli 2009

Cowboygryta i muurikka

Igår lagade vi middag på stranden tillsammans med några vänner. De fixade dricka och efterrätt och vi fixade maten. Receptet på Cowboygrytan fanns i en Allt om Mat för några år sedan. Lök och vitlök hackade jag hemma innan och delade upp i två plastburkar. Vi lagade dubbla receptet, men det ryms bara en omgång i taget i vår muurikka. Vi brukar använda hemblandad tacokrydda. Guacamole, nachos och öl är gott medan man lagar maten.

Cowboygryta

4 port

2 gula lökar
2 pressade vitlöksklyftor
2 msk olivolja
500 g nötfärs
400 g tomatkross
1 burk kidneybönor
1 påse tacokrydda (eller några msk hemblandad)
1 hönsbuljongtärning
1 dl vatten

Tillbehör:
tortilla, gräddfil, sallad, tacosås

1. Skala och grovhacka löken. Skala och pressa vitlöken. Förbered gärna innan och ta med i plastpåse eller burk.
2. Hetta upp olivoljan i muurikkan. Tillsätt löken och fräs 2–3 min. Smula ner färsen och bryn under omrörning.
3. Tillsätt tomater, bönor, tacokrydda, buljongtärning och späd med ca 1 dl vatten.
4. Servera grytan i tortilla med gräddfil och sallad.

Cowboys och indianer.

2 kommentarer:

  1. Hjälp! Jag ska bespara dig detaljer om hur min mage skulle reagera efter den rätten ;-) Du har en mycket smart och sund 13-åring; som blundar till bra låtar med lättklädda folk i videor =)

    SvaraRadera
  2. Det var kanske därför kobåjsarna sov under bar himmel ;-)?

    SvaraRadera