torsdag 18 augusti 2011

Blomkålssoppa med räkor

Lättlagad lunch som sönerna avstod. Knaperstekt bacon torde funka bra istället för räkor.

Blomkålssoppa med räkor

4 port

1 stor gul lök
1 blomkålshuvud
olivolja
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt & peppar

Tillbehör:
250 g skalade räkor
en skvätt olivolja
en miniskvätt pressad citron
hackad persilja

Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt blomkålsbuketterna och fräs under omrörning ca 3 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och koka blomkålen mjuk under lock, ca 15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med salt och peppar.

Blanda räkor, olivolja, citron och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar