Lättlagad lunch som sönerna avstod. Knaperstekt bacon torde funka bra istället för räkor.
Blomkålssoppa med räkor
4 port
1 stor gul lök
1 blomkålshuvud
olivolja
8 dl vatten
1 hönsbuljongtärning
2 dl grädde
salt & peppar
Tillbehör:
250 g skalade räkor
en skvätt olivolja
en miniskvätt pressad citron
hackad persilja
Ansa och bryt blomkålen i buketter. Skala och  hacka löken. Fräs löken i olja i en gryta ca 3 min. Tillsätt  blomkålsbuketterna  och fräs under omrörning  ca 3 min. Tillsätt vatten, buljongtärning och koka blomkålen mjuk under lock, ca  15 min. Mixa soppan slät med mixerstav. Späd med grädden. Smaka av med  salt och peppar.
Blanda räkor, olivolja, citron och persilja. Fördela soppan i skålar. Toppa med räkorna.
 
 
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar