Den enda fisk som egentligen uppskattas här hemma är lax. Ibland vet jag knappt varför jag lagar annan fisk... För ett tag sedan lagade jag fisk med kokos & lime. Den var alldeles för mesigt kryddad för oss och det var ingen större mening med att laga fisken i ugn. Idag blev det något slags thailändsk fiskgryta, med inspiration från kokoslimefisken. Hyfsat medelbetyg för att vara annan fisk än lax; 3,2 av 5.
Thailändsk fiskgryta
4-6 port
800 g rödspätta (tinad)
1 röd lök, klyftas
1-2 vitlöksklyftor, hackas eller pressas
2-3 citrongräs, tryck till hårt med sidan av kniven och hacka sedan
1 chili, hackas
1-2 tsk grön currypasta
1 röd paprika, strimlas
1 gul paprika, strimlas
1 påse babyspenat ca 60 g
½ burk kokosmjölk á 400 ml (resten kan frysas in)
1 pkt coconut cream 250 ml
2 msk fisksås
Fräs lök, vitlök, chili och citrongräs en stund i olja. Tillsätt paprika och currypasta och fräs lite till. Häll på kokosmjölk och coconut cream. Koka upp och smaka av med fiskås och ev mer currypasta. Salta och peppra rödspättefiléerna och lägg ihop dem två och två (hade tänkt rulla ihop dem, men orka...). Koka fisken tills den är klar. Vänd ner spenaten ett par minuter på slutet. Resten av familjen åt ris till och jag tog extra mycket av spenaten.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar