måndag 23 maj 2011

Blomkålspannacotta med löjrom

Pannacotta låter efterrättigt. Pannacotta med blomkål låter rätt udda. Fel liksom. Nästan lite svårt att våga smaka först faktiskt... Jag halverade receptet från Drömhem & Trädgård. Om man gillar blomkål och löjrom är det en himla lättfixad och somrig förrätt!

Blomkålspannacotta med löjrom

4 port som förrätt

100 g blomkålsbuketter
1 1/4 dl grädde
1 gelatinblad
1 dl turkisk yoghurt 10%
½ dl hackad dill
salt & nymalen vitpeppar

Garnering
ca 25 g löjrom
hackad rödlök
dill

Dela blomkålen i mycket små buketter. Koka dem mjuka i grädden under lock, 5–10 minuter. Lägg gelatinbladet i blöt i kallt vatten cirka 5 minuter. Lyft upp gelatinet och rör ner det i blomkålsgrädden. Blanda i yoghurt och dill och smaka av med salt och peppar. Häll smeten i 4 små koppar eller glas, som vardera rymmer drygt 1/2 dl. Låt pannacottan stelna i kylen minst 4 timmar. Garnera med en klick löjrom, hackad rödlök och dill.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar