Den här lavendelsockerkakan testade vi för ett tag sedan. Receptet fanns i Hus & Hem nr 9/10. Fast det står pärlsocker som garnering i receptet, så ser det helt klart ut som strösocker uppepå deras kaka. Jag tog råsocker. Lite besviken blev jag, för kakan smakade alldeles för lite lavendel. Den fick ändå ett helt okej betyg från resten av familjen.
Lavendelsockerkaka
100 g smör + en klick till formen
3 ägg
2 dl strösocker
1 apelsin
1 msk lavendelblommor
2½ dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
Garnering:
pärlsocker
Smält smöret. Vispa ägg och socker poröst. Tvätta apelsinen och riv ner skalet i smeten. Rör ner smör, lavendel, mjöl och bakpulver. Häll smeten i en smord form (lång smal sockerkaksform). Grädda i 10 min på 175 grader. Ta ut kakan och strö lite pärlsocker eller råsocker uppepå. Ställ in kakan och grädda klart, ca 30 min nytterligare.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar